סיעוד

תאריך:
ב', 04/04/202217:00-18:00
מרצה:
פרופ' יפה זיסק רני, ראש תכנית המוסמך בסיעוד קליני מתקדם וראש מסלול מצטיינים - המסלול הישיר לדוקטורט
התכנית נועדה להעניק לעוסקים בסיעוד ידע עיוני, קליני ומחקרי מעמיק ברמה של תואר מוסמך בהתמודדות עם אתגרים מקצועיים. התוכנית לתואר מוסמך, הושקה בשנת 2001, בבית הספר לסיעוד ע"ש הנרייטה סאלד, ומתקיימת בו. היא ייחודית בהיותה ראשונה בארץ שמציעה כמסלול עיקרי לתואר מוסמך, מסלול קליני בו הקורסים התיאורטיים והקליניים מגובשים כיחידה אקדמית אחת. תוכנית המוסמך בסיעוד מובילה לחינוך ברמת מוסמך קליני, ומקנה מיומנויות קליניות מתקדמות כגון: אומדן בריאות מעמיק, קבלת החלטות קליניות מבוססות ראיות, ראייה מערכתית והובלת מהלכים. מיומנויות נוספות אותן מקנה התוכנית הן: פתיחות מחשבתית, יכולת אנליטית, יכולת לגיבוש עמדות ויכולות מתקדמות לשילוב תאוריה ומחקר בעשייה קלינית מקצועית. בביה"ס קיים מספר הגדול של אחיות בעלות מומחיות קלינית ומחקרית, שבאה לידי ביטוי בעשייה קלינית פורצת דרך. מה ייחודי בלימודי תואר מוסמך בסיעוד קליני מתקדם באוניברסיטה העברית? הלימודים מהווים את התוכנית הקלינית הגנרית הראשונה בארץ לתואר מוסמך, שמשלבת מיומנויות מקצועיות קליניות ומחקריות. התוכנית היא חדשנית, ברוח מורשת הראשוניות ההובלה והמצוינות של הדסה והאוניברסיטה העברית. בית הספר לסיעוד של הדסה והאוניברסיטה העברית הם המוסדות הראשונים מסוגם בארץ, שנוסדו לפני מעל ל-100 שנה. כל חברות וחברי צוות תוכנית המוסמך משלבים מומחיות קלינית חינוכית, עבודות מחקר ומקצועיות ארצית ובינלאומית בתחומם.